info@klimafrost.be

0473 / 73 73 03

DATA LOGGING SYSTEMEN

Internet solutions for monitoring & controlling

Temperatuur monitoring in de apotheek
Eenvoudige en veiligemonitoring en documentatie

Als apotheker heb je dagelijks te maken met producten die gevolgen hebben op de gezondheid van uw klanten. Het spreekt voor zich dat deze medicijnen van een onberispelijke kwaliteit moeten zijn. Er moet dus voldoende aandacht besteed worden aan de correcte bewaring van deze producten. Exessief hoge of lage temperaturen kunnen namelijk de effectiviteit van de medicijnen aantasten.

Waarom is temperatuurcontrole in een apotheek een uitdaging.

Verschillende normen en wetgevingen (bv. EU GDP) definiëren temperatuurwaarden waaraan medicijnen moeten bewaard worden en processen voor medicijnen die aan de koudeketting moeten voldoen. Als medicatie blootgesteld wordt aan te hoge temperaturen riskeer je de gezondheid van je klant, uw reputatie als apotheker, en de waarde van de medicatie. are at risk. (There are drugs with a value of approx. 20,000 € stored in an average pharmacy refrigerator). Maar hoe kunt u in de dagelijkse drukte van klanten bedienen, administratieve taken, ontvangst van goederen e.a. de temperatuurwaarden nog controleren? Testo biedt en praktische oplossing met een WiFi dataloggersysteem.

Hoe werkt testo Saveris 2.

WiFi datalogger met sonde voor koelkast
Met ons WiFi dataloggersysteem testo Saveris 2 wordt temperatuurbewaking eenvoudig: plaats een WiFi dataloggers op elke gewenste meetlocatie (bv. koelkast, verkoopsruimte, opslagruimte, e.a.).De WiFi dataloggers registreren continu de temperatuur en verzenden de meetwaarden via uw WiFi naar de Testo Cloud. De Testo Cloud is een online opslagruimte die automatisch uw meetwaarden bewaard. U hoeft zich geen zorgen te maken over de back-up van uw data (geen harde schijf of server noodzakelijk). Om uw meetwaarden te bekijken heeft u enkel een PC, tablet of smartphone nodig. Hiermee kunt u dan altijd in de Cloud inloggen, waar je de meetgegevens kan bekijken en beheren. Indien de temperatuur kritische waarden bereikt, kunt uw alarmen ontvangen via e-mail of SMS (optioneel), en zo schade aan de medicijnen voorkomen.

Op welke manier helpt het WiFi dataloggersysteem mij in mijn dagelijkse taken in de apotheek.

Verzending meetwaarden via WiFi
Nadat de WiFi dataloggers aangesloten zijn op uw netwerk (eenvoudige installatie), heeft u niet veel werk meer. De temperatuurbewaking gebeurt automatisch: u moet geen min./max. waarden noteren, dataloggers uitlezen, meetwaarden sorteren voor bewaring enz. In de Testo Cloud kunt u al uw meetwaarden op een gestructureerde manier terugvinden. Bovendien heeft u zelfs geen PC nodig om ze te raadplegen – uw smartphone of tablet is voldoende. Problemen met updates, back-ups e.a. behoren tot het verleden. De kwaliteit van uw medicijnen waarborgen was nog nooit zo eenvoudig!

Welke voordelen heeft ons WiFi dataloggersysteem in vergelijking met gewone dataloggers en thermometers.

Heeft u tot nu toe gewone dataloggers of thermometers gebruikt voor de temperatuurcontrole in uw apotheek? Dan zult u merken hoeveel eenvoudiger en betrouwbaarder het WiFi dataloggersysteem testo Saveris 2 werkt. U vermijdt het uitlezen van de loggers en het manueel bewaren van de documentatie. De meetwaarden van alle meetlocaties worden verzameld in de Testo Cloud (zelfs als u in verschillende apotheken simultaan meet of extra loggers toegevoegd). Kwaliteit management in een apotheek was nog nooit zo eenvoudig en veilig. U wordt onmiddellijk gewaarschuwd door alarmen (via e-mail of SMS) bij kritische temperatuurwaarden en kunt dus snel reageren om schade aan medicijnen te vermijden.