0473 / 73 73 03

ijsmachines

Als distributeur en hersteller van de ijsmachines niet merk of leverancier gebonden hebben wij de nodige ervaring in de verschillende systemen van het produceren van ijs tot ijswater.

En welke eis stelt U aan ijs?

KORREL ICE of CRUHED ICE.

MicroCubes        Labo

Toepassing: Laboratoria, ziekenhuis omgeving, schaaldieren, saladbars, enz……

Voordelen CRUSHED ICE:

  • voordeel dankzij het eenvoudige en aldus storingsvrije productieprocedé.
  • crusher kan worden gecombineerd met ijsblokmachine kostenbesparend.
  • Nagenoeg watervrij ijs, dus optimale warmteoverdracht en gemakkelijke handeling.
  • ALLE SOORTEN IJSBLOKJES KUNNEN WORDEN GECRUCHT.

Voordelen KORRELIJS:

  • voordelige productieprincipe.
  • De zachte structuur laat toe reliëf te brengen.
  • Een variante, halfdroog korrelijs, zoals micro- cube ice, is het mogelijk met half zo veel water aanwezig+- 10%.

KORRELIJS ijs 0°C, zachte structuur doordat er 20% water mee komt. Wordt ook breekijs genoemd. ijs wordt van een cilinder geschraapt met een hoeveelheid water die het ijs zacht houdt.
Soortelijk gewicht: ca.600 kg /m³ ( 500 kg + 100 kg water).

HALFDROOG KORRELIJS

Nugget_Ice   Flockeneis

0°C, zachte structuur maar minder water ( 10-tal %). Bij het verlaten van de schraper wordt het ijs uitgeperst door nozzle zodat overtollig water terug keert naar de productie.Afhankelijk van de vorm van de nozzele krijgt men verschillende vorm van het ijs, gekend onder nugget ice, micro-cube, chewblet ice enz… Soortelijk gewicht: ca 550 kg/m³ ( 500 kg + 50 kg water ).

SCHERFIJS

SCHERFIJS
scherfijs

is droog onderkoeld ijs -5/-8°C met toevoeging van zout in de productie, smeltwarmte +5% extra voelbare warmte. Slechts paar % water waarbij enkel voelbare warmte en 10% meer koudeoverdracht. Totaal 15% meer koudeoverdracht per kg dagproductie.
Soortelijk gewicht: ca. 475 kg/m³ ( 461 kg + 14 kg water).

” Brochure downloaden”